SLM-vluchten naar en van Suriname lopen grote vertraging op

plus ultra, airbus a340
Een Airbus A340 van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Plus Ultra. Foto: Pedro Aragão.

De SLM-vlucht van Amsterdam naar Paramaribo heeft gisteren grote vertraging opgelopen door een technisch probleem aan de gehuurde Airbus A340. Ook de terugvlucht raakte hierdoor ernstig vertraagd. 

Vlucht PY 993 zou om 15:15 uur vanaf Schiphol moeten vertrekken, maar een technisch mankement hield het toestel langer aan de grond. Passagiers kregen van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij een waardebon van 14,95 euro uitgereikt om iets te eten en te drinken te kopen. Na een vertraging van zo’n 2 uur en 30 minuten kon de Airbus alsnog vertrekken.

Door de opgelopen vertraging in Amsterdam liep ook de terugvlucht vanuit Suriname (PY 994) grote vertraging op. Het toestel zou om 22:20 uur (lokale tijd) vanaf Zanderij moeten vertrekken, maar deed dit pas 2 uur en 50 minuten later, om 01:28 uur. De verwachte landingstijd van de Airbus op Schiphol vandaag is 15:10 uur.

Onderhoud

De SLM huurt op dit moment een Airbus A340 van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Plus Ultra. De eigen Airbus A340 staat sinds begin januari aan de grond in Duitsland voor onderhoud. Tijdens de inspectie van de PZ-TCR is gebleken dat er ‘extra werkzaamheden’ aan het toestel uitgevoerd moeten worden. Ook zouden er nog enkele andere problemen aan het toestel geconstateerd zijn die prioriteit vereisen met betrekking tot de luchtverkeersveiligheid. De SLM verwacht het toestel eind mei terug te ontvangen.