SnapKing in tranen voor de rechter

snapking, tim van teunenbroek
Foto: YouTube

Vlogger Tim van Teunenbroek (21), beter bekend als SnapKing, heeft van de rechter in Zwolle 40 uur werkstraf opgelegd gekregen. Van Teunenbroek vernederde in 2015 een jongen met het syndroom van Down in een filmpje. Het slachtoffer liep boos en schreeuwend weg.

Tranen

SnapKing kon vanmiddag in de rechtbank zijn tranen niet bedwingen. Huilend betuigde de vlogger spijt van zijn daad. “Ik zie dat hij aangedaan is, dit had ik nooit bedoeld”, zei hij tegen slachtoffer Jeroen en zijn familie.

Het OM eiste 60 uur taakstraf. Het slachtoffer was volgens de officier van justitie op zijn beschermde werkplek onverhoeds gesard en uitgelokt. “De verspreiding van zo’n filmpje gaat razendsnel, ook door het afglijden van de fatsoensnormen”, aldus het OM.

Statement

De ouders van Jeroen besloten om aangifte te doen, omdat de zaak vandaag de dag nog altijd veel invloed heeft op het gedrag van het slachtoffer. “Wat voor straf hij eventueel krijgt, is niet het belangrijkst. Dat is niet waar het ons om gaat. We hopen wel dat de rechtbank uitspraak doet. We hopen dat hij bepaalt dat het maken en verspreiden van zulke video’s strafbaar is”, aldus de ouders van Jeroen tegen RTL Nieuws.

Misleiding

Van Teunenbroek bood vorig jaar juli ook al zijn excuses aan, voor het misleiden van duizenden bellers. Hij had zijn volgers gevraagd een 0900-nummer te bellen dat een euro per minuut koste. De bellers kwamen terecht in een lange wachtrij. De Autoriteit Consument & Markt haalde het nummer uit de lucht vanwege misleiding. De slachtoffers kregen hun geld terug.