Stille tocht voor Orlando (17) in Haagse wijk Ypenburg

orlando boldewijn, ypenburg, vermist, getuigen
Het 'Waterpark' bij de Rijswijkse Waterweg, waar het lichaam van Orlando uit het water werd gevist. Foto: Google streetview

Zaterdagavond zal er een stille tocht gelopen worden ter nagedachtenis aan de 17-jarige Rotterdammer Orlando Boldewijn. De tiener kwam daar in februari om het leven na een date via Grindr-app.

Onder de deelnemers aan de stille tocht zijn familieleden van Orlando.

Programma

18.30. Voorafgaand aan de tocht zijn er enkele sprekers en is er gepaste muziek. Wat we bijzonder vinden van deze avond is dat er een toespraak gegeven zal worden door Orlando’s familie.

19:30 Stille Tocht. Vanaf het Böttgerwater lopen we richting het Bitterzoetpad om bij “Orlando’s boom” bloemen neer te leggen en is er een moment van stilte.

20:30 Einde van de tocht. Terugkomst bij het Oorlogsmonument waar we nog een moment hebben om over Orlando te praten als je daar behoefte aan mocht hebben.

Geen alarm geslagen

Orlando Boldewijn werd eind februari levenloos gevonden in het water van de Blauwe Loper. Hij was toen al een week vermist. De Rotterdammer had een afspraakje met de 27-jarige Hagenaar Roy B. B. heeft verklaard dat hij Orlando in het water heeft zien liggen, maar geen actie heeft ondernomen en geen alarm heeft geslagen. De Hagenaar is vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak.