Stille tocht voor Surinaamse rapper Bolle (19) in Amsterdam

bolle, gondilio, sevengang
Gondilio 'Bolle' Lowland. Foto: Facebook.

De familie en vrienden van Gondilio Lowland, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Bolle, organiseert samen met de Gemeente Amsterdam op dinsdag 16 oktober een stille tocht voor de 19-jarige doodgeschoten rapper. 

Om 17:00 uur zal er verzameld worden bij station Duivendrecht. Om 18:00 uur zal gestart worden met de tocht, die vanaf het station richting de woning van Gondilio gaat. Vanaf daar zal de tocht voortgezet worden naar de plaats waar de rapper het leven liet. De mars zal eindigen bij het buurtcentrum.

“Gondilio hield van de kleur groen. Indien het mogelijk is, neem ter ere van Bolle een groene zakdoek mee”, aldus de familie en vrienden van rapper.

Schietpartij

Gondilio kwam afgelopen woensdagmiddag bij een schietpartij om het leven aan de Dostojevskisingel in Amsterdam-Zuidoost. Getuigen hoorde omstreeks 15:25 uur een knal en zagen de rapper vervolgens in elkaar zakken. Hij zou in zijn buik zijn getroffen. Getuigen meldde aan AT5 dat er een ruzie aan de schietpartij vooraf is gegaan. Gondilio is nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatste aan zijn verwondingen.

Donderdagmiddag werd een 20-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost gearresteerd in de zaak. De politie wil niet bevestigen of het om de schutter gaat. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.