SuperBra lanceert nieuwe lijn donkere huidskleurige lingerie

superbra, rotterdam, donkere huidskleurige lingerie, bh
Foto: SuperBra

De Rotterdamse lingeriewinkel SuperBra lanceert haar nieuwe collectie donkere huidskleurige D+lingerielijn “Dark Nudes Fuller Bust”. Hiermee is het bedrijf de eerste lingeriewinkel ter wereld waar vrouwen lingerie in hun eigen huidskleur kunnen kopen in maat D tot en met O.

Frustratie

De helft van de vrouwen in Rotterdam is niet wit. Echter, een mooie donkere huidkleurige bh scoren in de winkel is onmogelijk in de stad, het land en zelfs het continent. ‘Gênant’, vond SuperBra eigenaar Floor van de Pavert.

Met bh-maat 60I wist Van de Pavert maar al te goed dat shoppen voor D+lingerie in Nederland meestal een hoop frustratie opleverde. Met het doel om shoppen voor D+lingerie weer leuk te maken opende ze anderhalf jaar geleden de winkel SuperBra in Rotterdam en zes maanden later volgde een webshop.

Uitroeptekens

De Twitter hashtag #Benniebeige van mediamaakster Rowan Blijd was voor Van de Pavert aanleiding om eind 2017 opnieuw aan te kloppen bij haar leveranciers voor donkere huidskleurige lingerie. Van de Pavert: “Ik stuurde de #Benniebeige filmpjes met veel uitroeptekens door naar mijn leveranciers. Tot mijn vreugde antwoordde toen mijn beste Poolse leverancier dat ze bruine lingerie voor me zou kunnen produceren.” Dat resulteerde uiteindelijk in handgemaakte setjes in twee tinten bruin en 76 maten, omvang 60 t/m 95 en cupmaat D t/m O.

Gewenning

Van de Pavert denkt dat vrouwen er aan gewend geraakt zijn dat er geen grote maten huidskleurige lingerie beschikbaar is. “Merken hebben het blijkbaar wel geprobeerd, maar winkels kochten het niet in. Aan de andere kant denk ik dat donkere vrouwen zich er langzaamaan ook bij hebben neergelegd en er dus niet om vragen”, aldus de eigenaresse tegenover nieuwsblog LINDA. De winkels Hema, Hunkemöller en H&M beperken zich tot beige. Floor hoopt met de verkoop van de bh’s te bereiken dat andere winkels haar voorbeeld volgen.

SuperBra is gevestigd aan de Zwaanshals 274 te Rotterdam.