Surinaams kiprestaurant Naskip opent deuren in Amsterdam

naskip, suriname, kip,
Foto: Joan Windzak.

Vorig jaar werd er al een aankondiging gedaan, maar nu is de kogel daadwerkelijk door de kerk. Deze zomer opent het Surinaamse kiprestaurant Naskip zijn deuren in Amsterdam-Oost. 

Aan de Dapperstraat 147, waar ook de Dappermarkt is gevestigd, komt een vestiging van Naskip. “De pandovername is compleet. De voorbereidingen zijn in volle gang”, meldt een van de eigenaren van het bekende kiprestaurant aan deze website. Het Surinaamse bedrijf zal in Nederland gerund gaan worden door de zoon en dochter van Glenn Nassy, de directeur en eigenaar van Naskip in Suriname.

In juli zal er een vooropening plaatsvinden voor familie, vrienden en bekenden. Het personeel zal in deze periode opgeleid worden. Naar verwachting zullen in augustus de deuren voor het grote publiek geopend worden. Uiteraard zal dit gevierd worden met een feestje. De vestiging beschikt over een ruim terras.

Op het menu zullen onder andere fried chicken, French fries en gekookte maiskolf komen te staan. Ook de bekende hot sauce vliegt mee over uit Suriname. Verder zal het concept iets aangepast worden aan de wensen van de klant, maar daar wil de eigenaresse nog niet teveel over loslaten. Naskip zegt erop te vertrouwen dat de smaak van haar ‘gouden krokante kip’ de Europeaan zal bevallen.

Naskip is het eerste kiprestaurant wat zich in Suriname vestigde. Het bedrijf startte in 1962 en telt inmiddels vijf vestigingen: Henck Arronstraat, hoek Wanica en Verlengde Gemenelandsweg, Kwattaweg, Latour en in Lelydorp.

naskip, dapperstraat 147, amsterdam
Dapperstraat 147 in Amsterdam, het pand waar de nieuwe vestiging van Naskip zal openen. Foto: Google.