Surinaams korfbalteam naar WK met twee nieuwe bondscoaches

dico dik en robert luttik, suriname, korfbal, bondscoaches
Robert Luttik en Dico Dik, de twee nieuwe bondscoaches van het Surinaamse korfbalteam. Foto: De Krommenieër

Dico Dik en Robert Luttik worden de nieuwe bondscoaches van het nationale korfbalteam van Suriname. Het duo volgt Riko Kruit, die onlangs bekendmaakte te stoppen, op. Dit meldt het regionaal nieuwsblad De Zaankanter.

Dik en Luttik zijn beide werkzaam als coach bij korfbalvereniging Groen Geel uit het Noord-Hollandse Wormer. De club promoveerden vorige week naar de Korfbal League, de hoogste competitie in het Nederlandse zaalkorfbal.

Het bestuur van de Surinaamse Korfbal Federatie is verheugd met de aanstelling van het succesvolle tweetal uit Wormer.

Ook Groen Geel-speler Ivan Karsters maakt deel uit van de Surinaamse selectie. De centrale trainingen van het Surinaamse team zullen worden afgewerkt bij Groen Geel.

Suriname plaatste zich vorig jaar in Colombia voor de WK 2019 in Durban, wat van 1 tot en met 10 augustus wordt gehouden en waaraan 20 landen deelnemen. “Suriname is een heel mooi team om op te pakken. Er zit behoorlijk kwaliteit in en onder Nederland kan er een hoop gebeuren denk ik. Vanuit het Surinaamse team weet ik zeker dat zij voor een podiumplek gaan. Dat spreken ze ook uit en ze zijn trots dat ze voor hun land uit mogen komen”, aldus Luttik.

De twee coaches van k.v. Groen Geel Robert Luttik en Dico Dik zijn aangesteld als bondscoaches van het nationale korfbalteam van Suriname tijdens het WK 2019 in Durban.

Geplaatst door RTV Zaanstreek op Zaterdag 6 april 2019