Surinaamse familie Blijd zet The Voice of Holland op stelten

talita en muriel blijd, the voice of holland
Talita (L) en Muriel (R) Blijd geven samen een showtje weg bij The Voice of Holland.

De Surinaamse familie Blijd heeft vrijdagavond The Voice of Holland op stelten gezet. Na de auditie van de 27-jarige Talita, kwam de gehele familie op het podium en bleek ook moeder Muriel (54) over een goede zangstem te beschikken.

De Amsterdamse Talita, die een bijzonder verhaal heeft, maakte indruk op de jury met haar versie van ‘Rise’ van Katy Perry. Ali B en Waylon draaiden hun stoelen. Als Ali aan Talita vraagt welke nummers zij zou willen zingen wordt duidelijk wat dit bijzondere verhaal is: “Wat ik zou willen zingen zijn nummers waar ik een boodschap mee kan brengen. Dat je positief in het leven moet blijven staan, maakt niet uit waar je doorheen bent gegaan. Hij is 11 en ik ben 27, dus jullie hebben de berekening vast al gedaan. Ik was 16 toen ik hem kreeg. Ik ben door heel veel gegaan en dat is mijn verhaal wat ik door nummers heen wil vertellen”, vertelt Talita.

Familie

Op het moment dat de Amsterdamse zangeres met haar zoon op het podium en haar moeder in de catacombe overleg pleegt of het Ali of Waylon moet worden, onderbreekt Ali en roept de hele familie op het podium. Moeder Muriel, met wie Talita begin dit jaar samen zong in het koor van The Passion in Amsterdam-Zuidoost, en haar broertjes verschijnen op de bühne. Als Ali vraagt of zij samen iets gaan zingen gaat het hard en heeft Muriel al snel een microfoon in haar handen. Er worden vervolgens nog enkele familieleden naar beneden geroepen vanaf de tribune, terwijl ‘I just wanna praise you’ al wordt ingezet. Al snel blijkt dat ook moeder Muriel over een goede zangstem beschikt en de twee geven een showtje weg.

Keuze

Als Talita voor de keuze van haar zoontje wil gaan (Ali B), komt Ali met een mooi betoog. “Ik meen het uit de grond van mijn hart. Neem die keus nog een keertje terug. Het is je zoontje, maar als mama en jij echt het gevoel hebben dat Waylon meer kan betekenen, dan wil ik dat je voor jezelf kiest. Mijn moeder was zeventien, toen had ze twee kinderen. Ik geloof dat als een vrouw zoveel opoffert, dan moet ze op een gegeven moment haar eigen keuzes maken, haar hart volgen. Het is jouw tijd. Dat wil ik echt.”

Talita volgt uiteindelijk haar hart en kiest alsnog voor Waylon.

Bekijk de auditie van Talita in onderstaande video of klik hier voor het gehele item.