Surinaamse man (25) doodgestoken in Den Haag

politieauto1
Foto: Jos @ FPS-Groningen

Donderdagavond is de 25-jarige Surinaams-Javaanse Bjorn Amattarmoedji doodgestoken bij een ruzie in Den Haag. De politie heeft Richenol de W. (27) aangehouden als verdachte. Dit schrijft misdaadsite Boevennieuws.

“Het drama voltrok zich omstreeks 20.30 uur op de Weimarstraat. Het broertje van Bjorn wilde samen met een vriend in de auto stappen, toen zij Richenol de W., ook wel bekend als ‘Nolly’, tegen het lijf liepen. Er ontstond een ruzie, waarbij beiden partijen elkaar uitscholden. Toen Bjorn in de auto zat zag hij in de spiegel dat Richenol de W. een mes bij zich had. Beiden stapte uit de auto en het broertje van Bjorn duwde Richenol tegen een muur, waarop de verdachte zijn mes trok. Het broertje zette het op een rennen, met Richenol in de achtervolging. Bjorn ging op zijn beurt weer achter de verdachte aan om zijn broertje te beschermen. De verdachte draaide toen plots om en stak Bjorn direct in het hart”, aldus Boevennieuws.

Kritieke toestand

Richenol, die zich in het gezelschap van zijn moeder bevond, vluchtte vervolgens een restaurant binnen, waar hij korte tijd later door de politie werd ingerekend. Een traumahelikopter werd opgeroepen om de in kritieke toestand verkerende Bjorn te behandelen. De man was er echter zo slecht aan toe, dat het ambulancepersoneel er voor koos om daar niet op te wachten en hem direct af te voeren naar het ziekenhuis. Bjorn is meerdere malen gereanimeerd, maar overleed een dag later alsnog in het ziekenhuis.

De twee mannen zouden verwikkeld zijn in een langer spelend conflict.

De politie is opzoek naar getuigen in deze zaak. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Het dodelijke slachtoffer, Bjorn Amattarmoedji.