Surinaamse schrijfster brengt boek uit over de acceptatie van kroeshaar

prinses imaras haar kroeshaar is mooi
Foto: Boekscout/Ramona Kimberley Molhoop.

PERSBERICHT

Ramona Kimberley Molhoop uit Rotterdam schreef het eerste Nederlandse prentenboek dat zich expliciet richt op de acceptatie van kroeshaar.

Steeds meer vrouwen beginnen hun natuurlijke afrohaar te accepteren en doen niet meer aan chemisch ontkroezen. Deze beweging (red. The Natural Hair Movement) is ook van invloed op jonge kinderen én vraagt om aandacht. Op vrijdag 22 maart is het boek ‘Prinses Imara’s haar – Kroeshaar is mooi’ van Ramona Kimberley Molhoop verschenen. Ouders die hun kinderen van jongs af aan willen leren dat kroeshaar mooi is, hebben met dit prentenboek een goed handvat voor zelfacceptatie. ‘Prinses Imara’s haar – Kroeshaar is mooi’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Prinses Imara heeft kroeshaar. Ze heeft liever lange krullen zoals grote zus Ruby of glad haar zoals mama. Ze probeert van alles om van haar kroeshaar af te komen en wil het zelfs knippen. Zal Prinses Imara inzien hoe mooi kroeshaar is en leren wat je er allemaal mee kunt?

Het boek is hier in te kijken en te bestellen.

Schrijfster

Ramona Kimberley Molhoop (1990) is een echte Rotterdamse met Surinaamse roots. Afgestudeerd als journalist blijft schrijven haar passie. Met haar verhalen wil ze er graag voor zorgen dat ieder kind leert om van zichzelf te houden.

Als klein meisje wilde Ramona Kimberley net zoals prinses Imara ander haar hebben ondanks dat iedereen altijd zei dat ze mooi haar had. Dat kroeshaar mooi is, blijft voor haar een feit én dat mag iedereen weten!