Surinaamse straatkrantverkoper ‘Blikkie’ heeft leverkanker

blikkie, johan, straatkrant, rotterdam-
Beeld: Screenshot Rijnmond/YouTube

De bekende Rotterdamse Surinaamse straatkrantverkoper Blikkie is terminaal ziek. Johan Van Dams-Blikslager, zoals de man in het echt heet, heeft leverkanker.

Liedje

“Wie maakt me blij, wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij, dan ben ik blij, dan ben ik blij, koop een krantje bij mij”, zong hij meer dan 20 jaar voor de ingang van de Bijenkorf in Rotterdam. De 74-jarige Blikkie, die goed kon voetballen en Surinaams international was, is een bekende verschijning in het centrum van de havenstad. De straatkrantverkoper raakte jaren geleden verslaafd aan drugs en eindigde op straat.

Hospice

Blikkie heeft uitgezaaide leverkanker en wordt aankomende maandag van het ziekenhuis naar het hospice gebracht. Een vriendin van Blikkie ontfermd zich nu over hem en zorgt er voor dat hij niets te kort komt. Vanuit zijn ziekbed laat de straatkrantverkoper weten de stad, de Bijenkorf en zijn “klanten” erg te missen.

Op de vaste standplaats van Blikkie voor de Bijenkorf is een look-a-like van hem opgedoken. De man zingt ook zijn liedjes na, tot ergernis van Blikkie.

Als u Blikkie een kaartje wil sturen kan dat naar:

Johan “Blikkie”
Hospice Cadenza 
Oosterhagen 239 
3078CL Rotterdam.