Telefoon Nsimire (14) meerdere malen actief geweest in Den Haag

nsimire massembo, vermist, politie, den haag-
De 14-jarige vermiste Nsimire Massembo.

De telefoon van de 14-jarige vermiste Nsimire Massembo uit Den Haag is na haar verdwijning meerdere malen actief geweest. Zowel in de omgeving van het Newtonplein, Lijnbaan en het Buitenom in Den haag zijn er signalen van de GSM van de tiener opgevangen. Dat meldt TV West in een speciaal politiebericht. 

Eerder maakte de politie in Den haag bekend dat Nsimire mogelijk geholpen wordt door een of meerdere personen. “Op basis van de informatie die we uit het onderzoek hebben, houden we rekening met een zogenoemd wegloopscenario. En de mogelijkheid bestaat dat Nsimire bij de vermissing wordt geholpen om uit het zicht van de autoriteiten te blijven”, liet een woordvoerder van de politie aan DAGonline weten.

Politiebericht

Uit het speciale politiebericht blijkt dat de politie een tijdlijn heeft gemaakt van Nsimire’s activiteit vanaf het moment dat zij wordt vermist. Nsimire is sinds 27 juli niet meer thuisgekomen. Zij is die dag uit huis vertrokken met 20 euro om kleding te gaan kopen. De afspraak was dat zij om 19:00 uur thuis moest zijn, maar dit gebeurde niet. Later bleek dat zij die nacht bij een vriendin is blijven slapen. Zij heeft de woning van de vriendin op zaterdag 28 juli verlaten. Die zaterdagmiddag is ze met een andere vriendin gezien op de Steijnlaan en de Paul Krugerlaan. Daar bezochten zij de Albert Heijn en de Basis E Markt.

Vervolgens is Nsimire die zaterdag volgens de politie tot 17.00 uur bij muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade geweest. Zaterdagavond om 23.30 uur is ze voor het laatst gezien op een pleintje achter de Architect Jan Wilsstraat in Houtwijk. Ze zat daar toen met een vriendin bij de schommels. Op zondag 29 juli heeft de familie aangifte gedaan.

Petitie

Op social media uiten veel mensen hun onvrede. Zij vinden dat door onder andere de autoriteiten niet voldoende gedaan wordt om Nsimire op te sporen. Deze roep lijkt nu gehoord te zijn. Er is namelijk een heuse petitie in het leven geroepen om ‘alles op alles’ te zetten om de tiener te vinden.