The Prodigy-voorman Keith Flint (49) maakt einde aan zijn leven

keith flint, prodigy
The Prodigy-voorman Keith Flint. Dena Flows

The Prodigy-voorman Keith Flint is overleden. Hij heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Dat schrijft Liam Howlett, de dj van de groep, op Instagram.

“Ik kan niet geloven dat ik nu moet zeggen, maar onze broer Keith heeft zichzelf afgelopen weekend van het leven beroofd. Ik ben geshockeerd, ontzettend boos en verward en mijn hart is gebroken”, aldus Howlett.

Volgens de Engelse krant The Sun is de 49-jarige Flint maandag dood in zijn woning in Dunmow, in het Engelse Essex, aangetroffen. In een verklaring die met Britse media is gedeeld, noemt de band Flint “een echte pionier, uitvinder en legende”. “Hij zal altijd gemist worden.”

The Prodigy brak in de jaren negentig door met nummers Breathe en Firestarter.

Flint stond bekend om zijn excentrieke kapsels, piercings en gekleurde lenzen. Vanaf mei zou de band gaan touren in de Verenigde Staten. Ook zou The Prodigy dit jaar een optreden geven op het Lowlands festival in Biddinghuizen.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Praat er met iemand over in je omgeving of neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.