TUI: geen aanleiding voor aanpassen overeenkomst SLM

boeing 787 dreamliner, tui
Een Boeing 787 Dreamliner van TUI.

De Duitse vakantievlieger TUI blijft samenwerken met de SLM. De recente negatieve berichtgevingen in de media omtrent de Surinaamse luchtvaartmaatschappij is voor TUI op dit moment geen reden om de samenwerking stop te zetten. 

“Wij zijn een samenwerking met Surinam Airways aangegaan en ons doel is meer reizigers naar Paramaribo te vervoeren en vakantiegangers het mooie Suriname te laten zien. Wij zien op dit moment geen aanleiding om deze overeenkomst aan te passen en zijn tevreden met de ontwikkeling die deze bestemming laat zien”, aldus TUI in een statement.

Berichtgeving

Afgelopen dagen was de SLM veelvuldig in het nieuws. Het bedrijf verkeert nog steeds diep in de rode cijfers, er werd een SLM-leidinggevende opgepakt in verband met drugssmokkel en Frans-Guyana werd als bestemming van het vluchtrooster geschrapt. Ook werden er de afgelopen dagen veel regionale vluchten geannuleerd en zag de SLM het aantal passagiers op de Mid-Atlantische route (Amsterdam-Paramaribo) teruglopen.

Groei

TUI, die vanaf juli vorig jaar is gestart met vluchten naar Paramaribo, zou naar verluid juist een groei zien in het aantal passagiers wat afreist naar Suriname. Bij navraag geeft de maatschappij aan dat hier geen uitspraken over gedaan worden.

TUI heeft een code-share overeenkomst met de SLM en vliegt daarnaast eenmaal per week met zijn eigen Boeing 787 Dreamliner naar Paramaribo. Recent maakte de luchtvaartmaatschappij bekend dat het ook in de komende wintermaanden heen en weer gaat vliegen tussen Nederland en Suriname. In eerste instantie zou er alleen in de zomerperiode gevlogen worden.