Twee personen aangehouden voor roofmoord Nederlander op Curaçao

ronald molenaars
Ronald Molenaars. Foto: Facebook/Ronald Molenaars.

De Curaçaose politie heeft dinsdag twee personen aangehouden op verdenking van moord op de 53-jarige hovenier Ronald Molenaars die op 7 mei bij een gewapende overval werd doodgeschoten. Het gaat om een 20-jarige Arubaanse vrouw en een 21-jarige Curaçaose man. Dit meldt de Curaçaose nieuwssite Curaçao.nu

De nieuwssite laat verder weten dat de arrestaties dinsdagochtend plaatsvonden bij twee huiszoekingen aan de Robekkistraat en de Kaya Dodo Palm. Ook zijn er twee auto’s in beslag genomen die door de politie omschreven worden als andere voorwerpen die interessant kunnen zijn voor het verder onderzoek.

Molenaars werd volgens de Nederlands-Curaçaose journalist Dick Drayer doodgeschoten nadat vier gemaskerde mannen in een appartement in de wijk Schelpwijk twee Aziaten hadden overvallen. Door hevig verzet van beide personen ontstond hierbij een vechtpartij. Een van de Aziaten raakte daarbij gewond aan het hoofd.

Daarna braken de criminelen een deur open van een naastgelegen appartement. Daar liepen zij de Nederlander tegen het lijf. Een van de overvallers schoot Molenaars neer. De hovenier was op slag dood, aldus Drayer.

Molenaars runde op Curaçao Lili Gardens, een bedrijf gespecialiseerd in tuinaanleg en -onderhoud en is afkomstig uit Beverwijk.