Vanaf deze week extra betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

Vanaf deze week zit de ruimbagage op KLM-vluchten naar onder andere Suriname niet meer standaard bij de prijs van een vliegticket inbegrepen. KLM kondigde de maatregel in oktober vorig jaar al aan en wordt deze week doorgevoerd op alle verre vluchten van de luchtvaartmaatschappij.

De KLM biedt vanaf nu drie tarieven aan bij een vliegticket: ‘Light’, ‘Standard’ en ‘Flex’. Bij alle drie de opties is de handbagage inbegrepen (12 kg).

  • Bij het standaard ‘Light’ tarief zit de ruimbagage niet inbegrepen.
  • Bij het ‘Standard’ tarief zit de ruimbagage tot 23 kg wel inbegrepen, maar hiervoor moet extra betaald worden. Bij deze optie kunt u niet annuleren en het aanpassen van uw reisdatum kost 150 euro.
  • Ook bij het ‘Flex’ tarief is de ruimbagage tot 23 kg inclusief. Als u annuleert voor vertrek van uw eerste uitgaande vlucht, kunt u een toeslag krijgen van 200 euro. Bij deze optie betaald u geen wijzigingskosten als u uw reisdatum wilt wijzigen. Ook kan er bij dit tarief van te voren een stoel gekozen worden.

Volgens KLM Nederland-topman Harm Kreulen kunnen vliegtickets door de aanpassing gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden. Hij zegt dat de wijziging nodig is in de moordende concurrentiestrijd om de vliegtoerist.

extra betalen vluchten naar suriname, klm
De drie nieuwe tarieven van de KLM op verre vluchten.