Verdachte Roy B. zag Orlando in het water liggen, maar deed niets

orlando boldewijn, vermist, rotterdam, politie

Verdachte Roy B. (27) heeft tegenover de politie verklaard dat hij het lichaam van Orlando Boldewijn in het water heeft zien liggen, maar geen actie ondernam en geen alarm sloeg. Dit heeft de politie vorige week aan de familie van de 17-jarige scholier bekendgemaakt.

B. werd vorige week dinsdag weer vrijgelaten, na voor een tweede keer te zijn opgepakt in de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er onvoldoende redenen zijn om hem langer vast te houden. De politie laat weten dat B. nog altijd een verdachte is.

Onduidelijk

Volgens de Hagenaar stapte Orlando rond 20:30 uur op de pontonboot van B. De Rotterdamse tiener verbleef daar enkele uren. B. heeft Orlando rond middernacht weer afgezet op de kade, omdat hij naar huis wilde. Dit klopt, want getuigen hebben Orlando inderdaad rond dat tijdstip gezien. Camerabeelden ondersteunen dit scenario eveneens.

Een buurtbewoner meldt dat de Rotterdammer geen geld meer had om naar huis te reizen. Hij zou wanhopig opzoek zijn gegaan naar een wifi-verbinding om iemand te bereiken. Deze buurtbewoner sprak Orlando rond 01:00 uur. Orlando zou vervolgens ook weer contact hebben gezocht met B., die verklaart in slaap te zijn gevallen op zijn boot en plots wakker werd. Hij verklaart de stem van Orlando te hebben gehoord en herkend. De Hagenaar zag Orlando in het water liggen, maar deed vervolgens niets en sliep verder. Waarom B. Orlando niet uit het water heeft gehaald en waarom hij geen alarm sloeg, is onduidelijk.

Wat er precies is gebeurd en hoe Orlando op de avond van 18 februari om het leven is gekomen, blijft dus nog een raadsel. De politie laat weten onverhinderd door te gaan met verder (sporen) onderzoek.