Verdachten moord Feis op vrije voeten, schutter nog voortvluchtig

feis2
Feis. Foto: Instagram

Zes van de zeven verdachten, die aangehouden zijn op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, zijn heengezonden. Zij blijken geen aandeel te hebben gehad in het schietincident. Dit meldt de politie aan DAGonline.

Bij de schietpartij kwam de 32-jarige Faisal Mssyeh, beter bekend als rapper Feis, om het leven. De schutter is nog voortvluchtig.

De zeven verdachten werden korte tijd na het schietincident ingerekend op het Heemraadsplein. Het gaat om drie vrouwen van 15, 32 en 59 jaar en om vier mannen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar. De 36-jarige man zit nog vast voor verboden vuurwapenbezit en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze verdachte heeft ook geen aandeel in het schietincident, aldus de politie.

De politie houdt alle scenario’s open en sluit niet uit dat de schutter zich in het buitenland bevindt.

Motief

Verschillende media melden dat het omstoten van een glas in
café-restaurant Iolanda aan de Nieuwe Binnenweg de aanleiding is geweest van de schietpartij. De jongere broer van Feis, Bilal (31), zou een ruzie tussen twee mannen hebben willen sussen. Eén van deze twee mannen zou binnen al een pistool hebben getrokken. Nadat de groep uit de horecagelegenheid gezet werd, zou de ruzie buiten geëscaleerd zijn. Op dit moment kan de politie dit scenario niet bevestigen.

Naast Feis werd ook Bilal geraakt. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft het drama overleeft. Opvallend hierbij is dat Bilal, ondanks zijn zware verwondingen, op eigen kracht het ziekenhuis heeft weten te bereiken. Hij ligt daar nu nog.

Eerbetoon

Morgen houden vrienden een eerbetoon voor Feis op het Heemraadsplein in Rotterdam. “Het verdriet is zo groot bij iedereen en daarom willen wij hem ons respect tonen op het pleintje waar we zijn opgegroeid”, is te lezen op de uitnodiging. Aanwezigen worden gevraagd om witte ballonnen of witte rozen mee te nemen.

https://www.instagram.com/p/BsJEvNojf1J/