Vijf finalisten stappen uit finale Miss India Holland 2019

finalisten miss india holland 2019
VLNR: Faraisa Sewpersad, Sahana Mahendran, Farzana Ahmadali, Sjahiena Rahmoe en Vanita Hanoeman.

Vijf van de twaalf finalisten van de Miss India Holland 2019 zijn uit de verkiezing gestapt. Dit hebben de deelnemers per brief, die in handen is van deze website, aan het evenementenbedrijf Taj Events laten weten. 

Vanita Hanoeman, Sahana Mahendran, Faraisa Sewpersad, Sjahiena Rahmoe en Farzana Ahmadali zullen zaterdag 20 april niet deelnemen aan de 16e editie van de Miss India Holland-verkiezing in het World Trade Centre in Den Haag.

De vijf missen geven in de brief aan zich zorgen te maken over hun veiligheid en willen geen risico nemen. Wegens privacy redenen publiceert DAGonline verder geen inhoudelijke informatie uit de brief.

De finalisten staan erop dat het evenement morgen wordt afgelast. “Wij willen dat de show op een eerlijke manier wordt georganiseerd, met een eerlijk verloop. Je kunt niet als miss een bijdrage leveren aan de samenleving als er dingen oneerlijk gaan. Je bent een voorbeeldfunctie voor anderen en daar hoort negativiteit niet bij. Wij willen hieraan geen bijdrage leveren. Wij willen dat dit stopt. Wij staan voor de Miss India Holland-verkiezing, alleen niet op deze manier”, aldus de missen in een verklaring.

Ook Aradhana Mohan, finalist van Miss India Holland-verkiezing 2018, sluit zich aan bij de vijf eerder genoemde finalisten. Mohan laat weten dat zij tijdens het traject het gevoel kreeg dat zij werd voorgetrokken. De ex-deelneemster is destijds in de finale gekroond als First Runner Up, Miss Charity en Miss Mithais.

Mohan geeft aan dat zij er nu achter is gekomen dat zij deze titels niet eerlijk heeft verdiend, omdat zij ongewild over informatie beschikte waar zij voordeel uit kon halen. Ook spreekt zij over ongewenste intimiteiten. Uit angst voor de gevolgen van dit alles en de aanname dat zij de enige was, zegt zij haar mond te hebben gehouden. “Ik vind dat dit traject eerlijk zou moeten verlopen, zodat meiden die net als mij onzeker en kwetsbaar zijn op een goede manier kunnen opbloeien, in plaats van dat er misbruik van je wordt gemaakt”, aldus Mohan.