Vrouw overlijdt aan boord van KLM-vlucht

boeing 777-200, klm
Foto: Sergio Morchon

Een jonge vrouw is woensdagmiddag aan boord van een KLM-vlucht overleden. Dit meldt de Curaçaose nieuwssite Curaçao.nu.   

Vlucht KL 755 was onderweg van Amsterdam naar Quito in Ecuador, toen de vrouw onderweg onwel werd. Besloten werd om uit te wijken naar de Azoren. Toen de vrouw na reanimatie herstelde, besloot men om door te vliegen en een tussenlanding op Curaçao te maken, aldus het medium.

In tussentijd verslechterde de medische toestand van de vrouw en voordat het toestel de luchthaven van Willemstad bereikte overleed zij. De piloot besloot om alsnog op Curaçao te landen om het lichaam van boord te halen.

De bemanning van de Boeing 777-200 mocht niet meer verder vliegen, omdat zij het maximaal aantal werkuren bereikt hadden en diende verplicht rust te nemen. De passagiers zijn op het Caribische eiland van boord gegaan en ondergebracht in hotels.

De passagiers zullen vandaag om 11:00 uur (lokale tijd) alsnog naar Quito gevlogen worden.

Reactie KLM

“Aan boord van vlucht KL755 die op 15 mei van Schiphol is vertrokken met bestemming Quito en Guyaquil werd een passagier onwel. Na overleg met artsen en KLM besloot de captain uit te wijken naar de Azoren. Toen vastgesteld werd dat de passagier helaas al overleden was, is in overleg besloten naar Curaçao door te vliegen en daar een noodzakelijke tankstop te maken. Het lichaam is daar overgedragen aan de autoriteiten. De passagiers zijn in hotels ondergebracht. De vlucht werd op 16 mei om 17 uur Nederlandse tijd hervat”, aldus een woordvoerder van KLM aan deze website.