Vrouw overlijdt na ongeluk, vijftigste verkeersdode van dit jaar in Suriname is een feit

ambulance, suriname-
Foto: Starnieuws/Wikimedia

Gisteren is het vijftigste verkeersdode in Suriname van dit jaar gevallen. Een autobestuurster kwam gisteren om bij een ongeluk aan de Naaldvarensweg te waterland in het district Para. Zo is onder andere in de Times of Suriname te lezen.

Het 34­jarige vrouwelijke slachtoffer zat samen met een andere vrouw in de auto. Zij verloor vermoedelijk de macht over het stuur toen zij uitweek voor een kuil. De auto ging over de kop en belandde in de berm langs de weg. De automobiliste is waarschijnlijk als gevolg van verstikking ter plaatse overleden. De andere vrouw liep geen letsel op. Bij de politie kwam de melding van het verkeersongeluk binnen, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek.

Het slachtoffer is kokkin en was onder weg naar haar werk, toen het verkeersongeluk plaatsvond. Zij had levensmiddelen in de auto. De passagier wist uit het voertuig te komen, nadat zij een autoruit kapot sloeg. Volgens haar is het met veel moeite gelukt om uit de auto te komen. Zij vroeg hulp aan collega’s. Het slachtoffer werd uit de auto gehaald en gereanimeerd maar dat mocht helaas niet meer helpen. Ze is de vijfde verkeersdode in de Verkeersveilig heidmaand. De sleepdienst was ingeschakeld om de auto uit de goot te halen. De wagen had aanzienlijke schade en is met de sleepwagen weggebracht.