Vrouw slachtoffer van ernstig zedenmisdrijf Middelburg

politieauto1
Foto: Jos @ FPS-Groningen

Het ernstig misdrijf wat afgelopen zondagmiddag in het centrum van Middelburg heeft plaatsgevonden is een zedenmisdrijf. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Vanwege het onderzoeksbelang en de privacy van het slachtoffer koos de politie er voor om niet te vertellen wat voor strafbare feiten er gepleegd zijn. Dit zorgde voor veel onrust bij burgers, zeker nadat er gisteren een politiehelikopter enige tijd boven de stad circuleerde. Na overleg met de officier van justitie is besloten om alsnog openheid van zaken te geven.

Zedenmisdrijf

Een jonge vrouw is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. Tussen 15.00 uur en 16.15 uur zou het slachtoffer door twee mannen belaagd zijn. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor. De politie is op zoek naar mensen die het drietal in de omgeving van de Zusterstraat, de Sint Janstraat, de Nieuwe Haven, de Hoogstraat en de Gortstraat hebben zien gelopen. Ook is de politie op zoek naar mensen die camera- of dashcambeelden hebben. De PZC meldt dat er videobeelden bij winkeliers is opgevraagd.

‘Zwart schuurtje’

De politie is van deur tot deur gegaan in eerdergenoemde straten en heeft buurtbewoners gevraagd of zij iets verdachts gezien hebben. Daarnaast werd er door politieagenten aan omwonenden gevraagd of zij een ‘zwart schuurtje’ in de tuin hebben staan.

Geschrokken

Harald Bergmann, de burgemeester van Middelburg, is erg geschrokken van het misdrijf. Dit schrijft hij in een verklaring. “Mijn gedachten gaan uit naar het slachtoffer en haar familie.” De burgervader zegt er begrip voor te hebben dat politie en justitie niet direct openheid van zaken hebben gegeven in de zaak. “Er waren veel vragen, dat is logisch als niet alle informatie gegeven wordt, en daarom ben ik blij dat vanmiddag meer openheid van zaken kon worden gegeven”, aldus Bergmann.