Wat weten we van verdachte Roy B. in de Orlando-zaak?

orlando boldewijn, politie, vermist, rotterdam, onderzoek

De politie pakte gisteren de 27-jarige Hagenaar Roy B. op. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Rotterdammer Orlando Boldewijn. Het lichaam van de tiener werd op 28 februari, na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem, in de plas De Blauwe Loper in de Haagse wijk Ypenburg gevonden. Orlando was toen al langer dan een week vermist. Wat weten we van Roy B. uit Den-Haag?

Vissersboot

Roy B. is eigenaar van een zelfgemaakte vissersboot. Deze pontonboot ligt op de plas De Blauwe Loper in Den-Haag. De Hagenaar is een gedreven karpervisser. B. woont vlakbij de ligplaats van zijn boot en woont nog thuis bij zijn ouders. Er is echter verwarming en een bed op de boot aanwezig, dus overnacht hij er geregeld.

Volgens een vriend van de verdachte had Orlando op 18 februari via de homodating-app Grindr een afspraak met de Hagenaar op zijn vissersboot. B. had had geregeld afspraakjes op zijn boot. Bekende van B. zeggen tegen de Telegraaf dat hij altijd op dezelfde manier te werk ging. B. seinde naar zijn gasten met een zaklamp vanaf de onverlichte plas en zij vaarden vervolgens met een klein bootje richting de grotere pontonboot. Volgens ingewijde hadden B. en Orlando elkaar al eerder ontmoet.

Geaardheid

De sinds december werkloze B. zou worstelen met zijn geaardheid. “Hij woonde min of meer op zijn boot en nodigde daar al langere tijd mannen uit”, meldt een bekende aan de Telegraaf. “Zijn ouders wilden dat allemaal niet thuis, dus hij verzon van alles.” B. zou een relatie hebben gehad met een man uit Leiden, maar dit liep na drie maanden op de klippen. Volgens kennissen had B. zich erbij neergelegd dat hij homo was, “maar hij was er niet trots op.”

Wat er precies is gebeurd en hoe Orlando op de avond van 18 februari om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. B. heeft de politie kort geleden geholpen met een reconstructie. De verdachte werd al eerder opgepakt, verhoord maar weer vrijgelaten. De politie is op dit moment bezig met het verhoor van B. en gaat onverhinderd door met verder onderzoek.