Webshop JayJay Santana offline gehaald

jayjay santana, opgelicht,
Foto: JayJay Santana

De webshop Merk Boutique van de Rotterdamse rapper JayJay Santana is offline gehaald. Joëll Santana Féliz, zoals de rapper in het echt heet, wordt beschuldigd van oplichtingspraktijken via verschillende online winkels. Ook zou hij in 2015 een vrouw opgelicht hebben door haar huis te verkopen en het bedrag van € 315.000 weg te sluizen. Dinsdag verscheen JayJay voor de tweede keer in het televisieprogramma Opgelicht?!

Of Merk Boutique door JayJay zelf of door een andere partij offline is gehaald, is niet duidelijk.

Geen levering

Een grote groep mensen heeft een bestelling geplaatst op een van de webshops van JayJay. Dreamstylez, Creative Designz, 2Fashionable, Boutique-online en Brands4you zijn enkele van de online winkels van de Rotterdammer. Merk Boutique was de meest recente waarmee JayJay actief was. Vrijwel niemand ontvangt de bestelde en betaalde producten. JayJay verwijdert vervolgens elke dag zelf de negatieve reviews op zijn social media kanalen.

KvK

De inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel van deze webshops staan op naam van de liefdespartners van JayJay. Bij een aangifte zijn de vrouwen die het bedrijf officieel op hun naam hebben staan aansprakelijk, de rapper zelf blijft buiten schot.

Oplossing

JayJay heeft zelf aangegeven dat hij tot een oplossing wil komen met de gedupeerde. Echter, na zes weken heeft nog geen enkele klant zijn product ontvangen of het betaalde bedrag retour gekregen.

Leugens

Toen de Rotterdammer met de oplichtingspraktijken geconfronteerd werd door het televisieprogramma Opgelicht?! rende hij hard weg. “Ik dacht dat ik een bazooka zag”, gaf JayJay later als verklaring toen hij het programma later te woord stond.

De rapper gaf toe eigenaar van de webshops te zijn. Volgens hem ligt het echter aan de leverancier, die zou niet leveren. JayJay zegt de spullen wel hebben verstuurd en dat veel klanten hun producten wel degelijk hebben ontvangen, maar hierover liegen. De stapel Track & Trace bonnetjes die de rapper uit zijn tas haalt, mogen door het programma niet gecontroleerd worden. Als Opgelicht?! hem voorhoudt dat hij zijn fans benadeelt, reageert de rapper met ongeloof. Als zij het onderwerp over zijn berooide echtgenote aansnijden, knijpt JayJay er van tussen.

DAGonline heeft geprobeerd om contact op te nemen met JayJay om hem enkele vragen te stellen met betrekking tot het offline halen van de webshop merkboutique.com. Dit is helaas niet gelukt. Wel deed JayJay gisteren zijn verhaal aan Shay bij Funx.