Zaak Orlando vanavond in Opsporing Verzocht, oma komt over uit Suriname

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal vanavond aandacht besteden aan de zaak van Orlando Boldewijn (17). De Rotterdammer kwam zondag 18 februari na een Grindr-date in de Haagse wijk Ypenburg niet meer thuis. Zijn lichaam werd een week later in een witte zak aangetroffen in het water. 

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft nog geen doodsoorzaak vastgesteld. Wel is het onderzoek afgerond en is het lichaam van Orlando vrijgegeven aan familie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Streefbedrag

Bekenden van Orlando zette vorige week een geldinzamelingsactie online om hem ‘het mooiste afscheid ooit’ te kunnen geven. Binnen een dag was het streefbedrag van 33.000 euro binnen. “We hadden wel steun verwacht voor de campagne, maar de reacties waren ongelofelijk. Onze dankbaarheid is niet in woorden te vatten. We houden van jullie”, schrijven de vrienden op Rememberorlando.nl.

Oma uit Suriname

De oma van Orlando, met wie hij erg close was, zal vanuit Suriname overgevlogen worden. Het geld zal gebruikt worden voor zijn begrafenis en rustplaats. “Ook zullen wij er zorg voor dragen dat zijn familie de financiële steun ontvangen die zij nodig hebben”. Zijn uitvaart zal in kleine kring plaatsvinden. Het geld wat overblijft gaat naar een goed doel waar Orlando ook achter zou staan.

Ceremonie

Zaterdag zal er voor zijn vrienden een grote ceremonie gehouden worden in een kerk in Rotterdam. “Er zullen speeches, een eerbetoon, muziek, films en heel veel bloemen zijn. Na de dienst zullen wij feesten, zoals Orlando het gewild zou hebben. Good food, good music, lots of hugs and kisses”, schrijft de groep.

Opsporing Verzocht is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO1.