Zaak vermiste Nsimire (14) vanavond op televisie

nsimire massembo, vermist, politie, den haag-
De 14-jarige vermiste Nsimire Massembo.

Het televisieprogramma EenVandaag besteedt vanavond aandacht aan de vermissingszaak van de 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag. Het meisje wordt sinds vrijdag 27 juli vermist.

Baderha, de vader van het meisje, is vanmiddag geïnterviewd in Den Haag. Familieleden en tientallen vrijwilligers flyeren rond station Den Haag Centraal in de hoop een tip te krijgen zodat Nsimire gevonden wordt. Ook rondom Rotterdam Centraal wordt er geflyerd. “Er zijn geen aanwijzingen dat ze daar is gezien, maar het is goed om hier landelijk aandacht aan te besteden”, vertelt een kennis van de familie aan het AD.

Specialisten

De politie meldt op Twitter dat het alle scenario’s open houdt, er specialisten en verschillende onderzoeksmiddelen ingezet zijn en dat er ‘doorlopend intensief’ aan de opsporing gewerkt wordt. Ook zijn de tips en camerabeelden gecontroleerd. Agenten op straat kijken naar de tiener uit en ook op sociale media wordt er volop naar Nsimire gespeurd.

Gisteren plaatste vader Baderha een emotionele oproep op Facebook om zijn dochter te vinden. “Ik ben ten einde raad. Help ons alsjeblieft ons meisje terugvinden. Wij gaan kapot zonder haar.”

AMBER Alert

Op social media vragen veel mensen zich af waarom de politie geen AMBER Alert heeft uitgedaan voor Nsimire. De politie heeft hier zelf op gereageerd.

“De politie heeft veel de vraag gekregen waarom er geen AMBER Alert is uitgegeven voor de vermissing van Nsimire. Bij een AMBER Alert heeft de politie sterke aanwijzingen dat het leven van een ontvoerd of vermist kind in gevaar is. Dat is bij de vermissing van Nsimire niet het geval. Een AMBER Alert wordt slechts één tot twee keer per jaar ingezet. Wanneer een AMBER Alert vaker wordt ingezet, ook voor vermissingen waarbij geen indicaties zijn dat het leven van de vermiste in gevaar is, verliest een AMBER Alert zijn attentiewaarde. Daarom zijn er ook strikte criteria voor de inzet van AMBER Alert: https://www.amberalert.nl/criteria-definities/, aldus de politie in een verklaring.

Weet u waar Nsimire is? Bel dan direct met 0800-6070 of 112. EenVandaag is om 18:15 uur te zien op NPO1.