L’Oréal introduceert eerste model met hijab in reclamecampagne (VIDEO)

amena khan, loreal, elvive, hijab, hoofddoek, reclame
Foto: L’Oréal

In een nieuwe reclamecampagne van L’Oréal is voor het eerst een vrouw met hijab te zien. In de video van het Franse cosmeticabedrijf schittert de Britse beautyvlogger Amena Khan met een roze hoofddoek.

“Of mijn haar nou zichtbaar is of niet, zegt niets over de mate van verzorging”, zegt Khan in de reclamespot.

Waarde

In de video van haarproduct L’Oréal Elvive zien we een diversiteit aan vrouwen met verschillende haarstijlen. “Hoeveel merken zouden zoiets doen?”, vraagt het model zich af in een gesprek met de Britse Vogue. “Zij plaatsen een vrouw met een hoofddoek, waarvan je het haar niet kan zien, in een reclamecampagne. Dat betekent dat zij waarde hechten aan de stemmen die wij vertegenwoordigen.”

amena khan, loreal, elvive, hijab, hoofddoek, reclame-
Foto: L’Oréal

Vrouwelijkheid

Voor Khan is haar erg belangrijk. “Mijn haar is een extensie van mijn vrouwelijkheid.  Ik hou er van om mijn haar te stylen en er producten in te doen die lekker ruiken. Het is een uiting van wie ik ben.” 

Baanbrekend

Khan is trots dat ze onderdeel van deze reclamespot mag zijn en noemt het op Instagram “een baanbrekende nieuwe campagne.” Naast beautyvlogger, model en ambassadeur van L’Oréal is zij mede-eigenaar van Ardere cosmetics, ontwerpster van haar eigen lijn hoofddoeken en moeder van een zoon.