Delegatie Insel Air Curaçao in Paramaribo voor overleg

insel air, curacao, md-83
Foto: Guillaume Normand

Een delegatie van de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air is op dit moment in Suriname voor overleg. De maatschappij kondigde op Facebook en in dagbladen aan dat zij vanaf 20 november weer vluchten zullen gaan uitvoeren naar Suriname. Achteraf bleek dat Insel Air geen toestemming van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten had.

Veiligheid

Tijdens het overleg zal gekeken worden of Insel Air voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. “Gezien onze huidige status kunnen we aantonen dat de veiligheid gewaarborgd is”, zegt André Delger, financieel directeur van Insel Air.

Betaalafspraken

De Surinaamse autoriteiten willen daarnaast dat er betaalafspraken gemaakt worden over onder andere de landingsrechten. Ook de openstaande schuld van Insel Air bij Suriname zal besproken worden. De vliegmaatschappij is echter een uitstel van betaling verleend tot augustus 2018.

“Het betalen van die oude schulden kan geen onderdeel van de afspraken zijn. Daar zal bewindvoerder en advocaat Rogier van den Heuvel ook op toezien”, zegt Delger. Hij denkt dat van den Heuvel een positieve bijdrage kan leveren aan de onderhandelingen met Suriname.

Hoe hoog de schuld van Insel Air bij Suriname is, kan Delger niet zeggen. “Dergelijke bedrijfsgevoelige informatie kunnen we niet openbaar maken. We zitten in een sterk concurrentiegevoelige business.”

Groen licht

De financieel directeur verwacht dat Insel Air eind deze week groen licht krijgt van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten. “Tot die tijd verkopen we de tickets onder voorbehoud. Mochten we voor 20 november toch geen toestemming hebben, maar daar ga ik niet vanuit, dan krijgen de mensen die een ticket hebben gekocht natuurlijk hun geld terug.” De maatschappij zal met een MD-83 toestel twee keer per week naar Paramaribo vliegen.