EUclaim doet rectificatie meest vertraagde vluchten Suriname

surinam airways, slm, suriname, airbus a340
Foto: Paul Spijkers

In een eerder bericht meldde wij dat de route Amsterdam – Paramaribo de meest vertraagde vliegroute van 2017 was. Deze cijfers hebben wij ontvangen van EUclaim. De communicatieafdeling van de claimorganisatie heeft ons echter laten weten dat deze data onjuist is.

EUclaim geeft in een nieuwe e-mail aan dat het niet gaat om 278 vertragingen, maar om het totaal aantal ingediende claims. Deze claims zijn verdeeld over drie luchtvaartmaatschappijen: Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), KLM en TUI. Het gaat totaal over ongeveer 556 personen.

Vanaf drie uur vertraging kan er een claim ingediend worden voor compensatie, mits deze vertraging is opgelopen door operationele redenen (bijvoorbeeld een technisch mankement aan het vliegtuig).

SLM

PY 993, het vluchtnummer van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) voor vluchten naar Suriname, is het meest geclaimde vluchtnummer van 2017. Er werden 176 claims ingediend bij het bedrijf. Hierbij gaat het totaal om ongeveer 352 personen.

In totaal zijn er in 2017 7 SLM-vluchten (vanuit Amsterdam naar Paramaribo) met meer dan drie uur vertraagd. Een vlucht werd geannuleerd. Tien keer werd een SLM-vlucht vanuit Paramaribo naar Amsterdam met meer dan drie uur vertraagd.

KLM

KLM had in 2017 op de vluchten van Amsterdam naar Paramaribo geen vertragingen van meer dan drie uur. Wel werden er twee KLM-vluchten vanuit Paramaribo naar Amsterdam (KL 714) met meer dan drie uur vertraagd. Hierop werden dan ook claims ingediend. Er waren in zijn totaliteit geen annuleringen.

TUI

Luchtvaartmaatschappij TUI liep op zijn vluchten van Amsterdam naar Paramaribo (OR 301) tweemaal tegen een vertraging langer dan drie uur op in 2017. Ook hier werd er geclaimd. Het bedrijf kende een annulering.

Wij bieden onze excuses aan voor de eerdere foutieve berichtgeving.