Man beschoten tijdens roofoverval in Suriname

politie, suriname, auto

De 33-jarige L.A. is dinsdagavond in zijn benen geschoten door gewapende roofovervallers in Suriname. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht waar er operatief ingegrepen moest worden. Het incident vond plaats aan de Sahadewlaan, een zijstraat van de Kwattaweg in het politieressort Munder. Dit meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.

De krant laat weten dat volgens de politie het slachtoffer en zijn vriendin voor de poort aan de Sahadewlaan stonden te praten, toen drie gemaskerde mannen hen tegemoet liepen. De mannen sommeerde de vrouw om naar binnen te gaan. Kort nadat zij naar binnen was gerend, hoorde zij twee schoten afgaan.

L.A. was in zijn benen geschoten en werd beroofd van twee tassen met daarin een halsketting, persoonlijke bescheiden en een onbekend geldbedrag in vreemde valuta en Surinaamse dollars. Na de beroving vertrokken de verdachten te voet richting Kwattaweg.

De politie heeft twee hulzen aangetroffen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo die bezig is met het onderzoek.