Opgesloten Surinaamse politieambtenaren in vrijheid gesteld

Leden Surinaamse politie 8 mei 2019
Manschappen van het Korps Politie Suriname tijdens een beëdiging. Foto: KPS

De drie Surinaamse politiemannen die opgesloten waren door het Openbaar Ministerie (OM) in ‘het voetbal-incident’ zijn door het Hof van Justitie vanmiddag in vrijheid gesteld. Dit meldt het Surinaamse Starnieuws.

Het nieuws wordt door advocaat Hedley Derby bevestigd tegenover het medium. Eerder heeft de rechter-commissaris de in verzekeringstelling door het OM getoetst en onrechtmatig bevonden. De vervolging is in beroep gegaan hiertegen bij het Hof van Justitie. Bij de beoordeling is de beslissing van de rechter-commissaris bevestigd. De drie leden van het Regio Bijstandsteam moeten onmiddellijk in vrijheid worden gesteld.

De raadsman laat weten dat als het OM de politieagenten had aangehoord, dan zou het duidelijk zijn dat de zaak anders is dan wat er door de aangevers is verklaard. Ook de beelden die circuleerden in de media vertelden volgens de Derby niet het volledige verhaal. Politieagenten zijn gekapt en geklapt. De drie politieambtenaren waren in verschillende cellenhuizen opgesloten.