SLM-vluchten naar Curaçao mogelijk in gevaar

zita jesus leito, minister, curacao,
Foto: YouTube

De overheid van Curaçao is een onderzoek gestart naar de reden waarom Insel Air nog geen groen licht heeft gekregen van de Surinaamse overheid om vluchten uit te voeren naar Suriname. Op vrijdag 8 december kreeg de Curaçaose luchtvaartmaatschappij toestemming van de Surinaamse luchtvaartautoriteit (CASAS), maar de Surinaamse regering lijkt roet in het eten te gooien. 

Vergunning intrekken

“De problemen moeten diepgaand worden onderzocht. Als Insel Air niet mag landen in Paramaribo, zal Curaçao moeten nagaan wat er moet gebeuren met de vergunning van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij”, zegt Zita Jesus-Leito, de Curaçaose minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening. De overheid van Curaçao denkt er dus over na om de vergunning van de SLM in te trekken, zodat zij niet meer op Willemstad kan vliegen. Het Antilliaanse bedrijf verwijst ook naar de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Curaçao.

Garanties

De Surinaamse overheid wil dat Insel Air garanties biedt aan zijn schuldeisers, SLM en de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly All Ways. Die moesten inspringen om gestrande passagiers van het bedrijf te vervoeren toen Insel Air ruim een halfjaar geleden uit de lucht gehaald werd door de Curaçaose luchtvaartautoriteiten wegens gebrekkig onderhoud. Daarnaast zouden er honderden passagiers zijn die een ticket van Insel Air hebben die nog verzilverd of gecompenseerd moet te worden.

Insel Air wil vanaf 18 december 2017, met een MD-83 toestel, tweemaal per week (maandag en vrijdag) op Paramaribo gaan vliegen.