Wederom slachtoffers beschoten tijdens roofoverval in Suriname

politie sirene suriname 13 mei 2019

De 20-jarige J.S. en de 68-jarige A.K. zijn vandaag door criminelen in hun woning overrompeld en beschoten in Suriname. Uit de woning is een kluis weggenomen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Dit meldt het Korps Politie Suriname.  

De politie van het ressort Centrum kreeg donderdagmorgen de melding via het Command Center dat twee mannen en een vrouw op hun woonadres waren overvallen en beroofd door vier gewapende en gemaskerde criminelen. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de partner van J.S. een geluid hoorde in hun woning. Zij nam poolshoogte en werd door vier criminelen overvallen in de woonkamer.

Toen J.S. door had wat er gebeurde, schoot hij zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door een van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak. A.K. verscheen ook in de woonkamer en werd eveneens overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen hen waarbij hij ook werd neergeschoten. A.K. werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarna zijn bewustzijn. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg.

Het is het Regio Bijstandsteam Paramaribo gelukt om de 29-jarige verdachte Saverio S. op te sporen en aan te houden. Met behulp van veilig gestelde camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van het Regio Bijstandsteam deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en Saverio, S. ter plaatse aan. De verdachte is aangehouden ter voorgeleiding en de auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Hij is overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Saverio S. in verzekering gesteld. De twee gewonden zijn ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis.