Air France toestel maakt U-bocht boven zee en keert terug naar Parijs

air france, airbus a330-203
Een Airbus A330-200 van Air France. Foto: Aero Icarus.

Een Airbus A330-200 van Air France heeft boven de Atlantische oceaan een U-bocht gemaakt en is teruggekeerd naar Parijs. Het toestel was onderweg naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas en is vermoedelijk omgedraaid door de ontstane politieke onrust en spanningen in het Zuid-Amerikaanse land.

De FAA (Federal Aviation Administration) heeft dinsdagavond een verbod voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen uitgevaardigd om het Venezolaanse luchtruim te betreden beneden 26.000 voet (8 kilometer). Maatschappijen wordt aangeraden om om te vliegen via Colombia of Guyana.

Toestellen, inclusief privévliegtuigen, die nog in het land zijn dienen binnen 48 uur te vertrekken. Air France gaf direct gehoor aan de oproep en keerde terug.

Onrust

Het is al lange rijd onrustig in Venezuela. Interim-president Juan Guaidó kondigde gisteren de ‘laatste fase’ aan in de strijd om president Maduro af te zetten. Guaidó is de voorzitter van het parlement en riep zichzelf in januari uit tot interim-president omdat hij de herverkiezing van Maduro als onwettig beschouwd.