Canadese WestJet richt pijlen op Guyana

westjet, boeing 737 max, guyana, canada
Foto: Acefitt

De Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet heeft plannen om naar Guyana te gaan vliegen. Volgens Wesley Kirton, president van de Guyanese Amerikaanse Kamer van Koophandel, zullen vertegenwoordigers van het bedrijf spoedig naar Guyana reizen om met de Guyanese autoriteiten om de tafel te zitten.

Dit meldde Kirton gisteren op de jaarlijkse bijeenkomst van de Caribbean Aviation Handlers Association (CAHA) in Georgetown. De bedoeling was dat er gisteren een delegatie van de luchtvaartmaatschappij aanwezig zou zijn op de CAHA, maar door onvoorziene omstandigheden kon dit geen doorgang vinden.

Volgens berichten zou WestJet vluchten willen gaan uitvoeren tussen Guyana en Toronto.

Vloot

WestJet opereert met een vloot van 126 vliegtuigen, die alleen maar uit Boeings bestaat. Vooral de 737 is populair bij de luchtvaartmaatschappij. Er staan op dit moment nog tien Boeing 787 toestellen in bestelling. In een verklaring in december 2016 meldde WestJet dat het meer grote vliegtuigen wil aanschaffen voor nieuwe bestemmingen.

Eerder dit jaar kondigde de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines aan dat het vanaf december dit jaar vluchten tussen Guyana en Miami zal gaan uitvoeren.