Drie kinderen van Jack & Jones-eigenaar gedood in Sri Lanka

jack&jones
Foto: Dresden00.

Drie van de vier kinderen van de Deense miljardair Anders Holch Povlsen (46) zijn om het leven gekomen bij de aanslagen in Sri Lanka. Povlsen is eigenaar van Bestseller, waar merken zoals Jack & Jones en Vero Moda onder vallen.

De drie kinderen werden gedood in hotel hotel Shangri-la in Colombo, waar het gezin vakantie vierde. De zakenman en zijn vrouw Anne overleefde de aanslag.

Een woordvoerder van Povlsen bedrijf bevestigde de dood van de kinderen van de zakenman, maar wilde verder niet in detail treden.

Deense media melden dat enkele dagen voor de aanslagen één van de kinderen, Alma, nog een foto deelde van haar zussen Astrid en Agnes en broer Alfred bij de rand van het zwembad (zie onder).

Vermogen

Het vermogen van Povlsen wordt geschat om 7 miljard euro. Zijn bedrijf Bestseller, waar de modemerken Jack & Jones en Vero Moda onder vallen, brachten hem onder andere deze rijkdom. Ook is de zakenman een van de grootste aandeelhouders van Zalando.

Bestseller telt zo’n 2.780 winkels in 70 landen en heeft 17.000 werknemers in dienst. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 3 miljard euro.