Journalist Nicaragua doodgeschoten tijdens Facebook live-uitzending

angel gahona, nicaragua, bluefields, journalist death, video
Angel Gahona, vlak voordat hij doodgeschoten werd.

In Nicaragua is de journalist Angel Gahona tijdens een uitzending doodgeschoten terwijl hij live op Facebook aan het filmen was. Gahona deed in de stad Bluefields verslag van de aanhoudende rellen in het Centraal-Amerikaanse land. Een collega die achter hem liep legde de gebeurtenis eveneens vast op camera.

Schot

De journalist filmde op Facebook de nasleep van de chaos in de stad. Hij interviewde voorbijgangers en liet de verlaten straten zien. Op het moment dat Gahona een beschadigde geldautomaat filmt klinkt er een schot. De verslaggever wordt in zijn hoofd geraakt, valt op de grond en rolt van een trap af. Het beeld springt op zwart. Hij lijkt op slag dood te zijn. Te horen is hoe omstanders in paniek zijn naam roepen.

Een getuige heeft gezegd dat alleen politieagenten in Bluefields gewapend zijn. Het is niet bekend wie het fatale schot afvuurde.

Doden

Afgelopen dagen zijn er zeker tien mensen om het leven gekomen in Nicaragua. Demonstranten protesteren tegen het beleid van president Ortega. Gister sprak hij de betogers voor het eerst toe via de televisie.

Let op: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.