MorabezaDeluxe: In luxe genieten en ontspannen op São Vicente (Kaapverdië)

morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement-
Het uitzicht vanuit het appartement. Foto: Morabeza Deluxe.

Vanaf medio juli 2019 is het Kaapverdische eiland São Vicente een prachtige en unieke accommodatie rijker. In de havenstad Mindelo kunt u vanaf deze datum genieten en ontspannen in het hagelnieuwe luxe MorabezaDeluxe. 

MorabezaDeluxe is een multifunctioneel bouwwerk met een innovatieve architectuur. Het gebouw is tien verdiepingen hoog en telt 49 prachtige appartementen met 2 en 3 slaapkamers. Het complex ligt in een bevoorrechte omgeving op het Kaapverdische eiland São Vicente en biedt een adembenemend uitzicht op Port Grande, dat wordt beschouwd als een van de mooiste baaien ter wereld.

Bij het huren van een appartement kan men genieten van onderstaande services en faciliteiten:

 • Privé zwembad
 • Gratis WIFI
 • 24/7 beveiliging en receptie
 • Entree met receptie
 • Video-intercomsysteem
 • Lift
 • Private parking
 • Pendelbus haal en breng service
 • Wasmachine
 • Supermarkt met verse en lokale producten
 • Gratis parkeren
 • 500 meter lopen naar het strand
 • Airconditioning
morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement--
De binnenkant van een van de appartementen. Foto: MorabezaDeluxe.

Mindelo

Op Sao Vicente draait het voornamelijk om Mindelo. Naast de hoofdstad van het eiland is het ook de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De stad is één van de rijkere steden van Kaapverdië en is bekend om haar gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en de bruisende levendigheid. De havenstad inspireerde menig intellectueel, muzikant en kunstenaar. Door alle live muziek, het carnaval en andere muziekfestivals wordt Sao Vicente ook wel het Rio de Janeiro van Kaapverdië genoemd. Ook strandliefhebbers en watersporters komen op Sao Vicente goed aan kunnen trekken. Een eiland dat dus zeker een bezoek waard is.

Het merendeel van de bevolking van Sao Vicente woont in Mindelo. Het droge eiland bestaat buiten de hoofdstad uit rood gekleurde oppervlakten en gebergten, afgewisseld door woestijnachtige valleien. Sao Vicente heeft een centrale ligging tot andere kleine onbewoonde en idyllische eilandjes. Daarnaast is de afstand tot het bewoonde Santo Antao maar veertien kilometer. Sao Vicente is daarom een goede uitvalsbasis om verschillende andere eilanden van Kaapverdië bezoeken.

morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement--3
Mindelo. Foto: MorabezaDeluxe.

Bezienswaardigheden en activiteiten:

Mindelo

Met de belangrijkste haven van de Kaapverdische eilanden is dit ook de culturele hoofdstad van de archipel. Met de pastelkleurige koloniale huizen, live muziek, talrijke barretjes, restaurants en fijne levendigheid is het in Mindelo goed toeven. Mindelo is ook de stad waar de Kaapverdische zangeres en koningin van de muziekstijl de morna Cesária Évora is geboren.

Carnaval / festival (maand februari)

Feestvieren kunnen ze goed op Kaapverdië. In februari wordt op São Vicente het grootste carnaval (Mardi Gras) gevierd van Kaapverdië. De optochten, de kostuums, de verentooien en de sfeer doet denken aan het carnaval zoals dat wordt gevierd in Rio de Janeiro in Brazilië. Een ander groot muziekfestival is het Baia das Gatas. Dit internationale meerdaagse festival wordt in augustus gehouden.

Monte Verde

Op de top van de tafelberg Monte Verde heb je een geweldig panoramisch zicht over Mindelo. Je kunt bijvoorbeeld de iconische berg Monte Cara zien. Bij helder weer kun je zelfs ook het eiland Santo Antao en de onbewoonde eilanden Santa Luzia, Branco en Raso zien liggen.

Vissen

De wateren rond São Vicente zijn internationaal bekend om haar blauwe marlijn. Deze krachtige vissen met hun grote zwaard kunnen maar liefst vier meter lang worden en een gewicht bereiken van meer dan 500 kilogram. São Vicente wordt tot de beste blauwe marlijnbestemmingen ter wereld gerekend.

Surfen

Voor kite-, wind- en planksurfers behoort dit tot één van de beste plekken ter wereld om te surfen, voornamelijk bij Sandy Beach bij Calhau. Als de condities gunstig zijn kunnen hier hele hoge snelheden worden behaald. Ook voor beginners zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk te genieten van de golven en de wind.

Sao Pedro

Een klein vissersdorpje met pastelgekleurde huisjes en vissersboten. Dit mooi gelegen dorpje ligt aan een wit zandstrand en is een goede plek om heerlijk te ontspannen, te zwemmen of te surfen.

Hoe bereik in São Vicente?

São Vicente is prima met het vliegtuig te bereiken. Cesária Évora is de naam van de internationale luchthaven op het eiland. Het vliegveld is vernoemd naar de muzikale icoon Cesária Évora en ligt op circa 10 kilometer van de stad Mindelo af. Een taxi van de luchthaven naar Mindelo duurt 20 minuten en kost circa 10 euro.

Ook gaan er vanaf dit vliegveld binnenlandse vluchten van en naar de eilanden Sal en Santiago.

Per ferry is São Vicente ook bereikbaar, bijvoorbeeld vanaf het eiland Sao Nicolau. De reisduur per ferry is aanzienlijk en de afvaart van de ferry is niet altijd zeker. Wij raden de ferry dus ook niet aan.

Kom je per (zeil-)boot? Je kunt dan gebruik maken van de moderne haven van Mindelo (Mindelo Marina). De haven heeft brandstof, water, dok en bootreparatievoorzieningen die als de beste van de Kaapverdische archipel gelden.

Boeken?

Als u nu boekt via booking.com en ontvang 15% korting. Boeken kan via deze link.

morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement--2
Het appartementencomplex MorabezaDeluxe. Foto: MorabezaDeluxe.
morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement
Foto: MorabezaDeluxe.
morabeza deluxe, sao vicente, mindelo, kaapverdische eilanden, kaapverdie, appartement--4
De binnenkant van een van de appartementen. Foto: MorabezaDeluxe.