Politie Las Vegas heropent officieel verkrachtingszaak Cristiano Ronaldo

cristiano ronaldo-
Foto: Анна Нэсси

De politie in Las Vegas heropent het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak waarbij stervoetballer Cristiano Ronaldo betrokken is geweest. Volgens het Amerikaanse model Kathryn Mayorga is ze door de Portugese speler in 2009 verkracht in een hotel in Las Vegas.

De nu 34-jarige Mayorga (toen 25) zegt tegen haar wil seks te hebben gehad met Ronaldo (33), terwijl zij herhaaldelijk ‘nee’ zou hebben geroepen. Het model heeft vorige week aangifte gedaan. In 2009 heeft zij een contract ondertekend om niet met het verhaal naar buiten te komen. Mayorga zou voor haar handtekening 375.000 dollar hebben gehad van Ronaldo.

Melding

De politie in Las Vegas heeft gisteravond bekend gemaakt dat er op 13 juni 2009 inderdaad een melding was binnengekomen over een seksueel misdrijf. Mayorga heeft volgens de politie destijds geen verdere informatie verschaft.

De 33-jarige Juventus-speler reageerde via een Instagram Story op de beschuldiging. “Wat ze gezegd hebben? Fake news. Ze willen zichzelf promoten door mijn naam te bezoedelen. Dat is normaal. Ze willen bekend worden door wat ze zeggen, maar dat hoort nu eenmaal bij mijn status. Ik ben een gelukkig man, alles is goed”, aldus Ronaldo.