Politieagent steekt zichzelf en auto in brand met benzine

trinidad, alexander, auto
Foto: YouTube

Een politieagent uit Trinidad heeft vorige week zondag in de stad Fyzabad zichzelf en zijn auto in brand gestoken. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij twee dagen later overleed aan zijn verwondingen.

In een video die opgedoken is, is te zien hoe de 62-jarige Gary Alexander zijn auto aan de binnenkant en buitenkant overgiet met verschillende jerrycans benzine. De man roept nog iets, gaat in de auto zitten en ontsteekt een vuurbron. Een grote explosie volgt en te zien is hoe Alexander in vuur en vlam staat en wegloopt van de auto. 90% van Alexander’s lichaam had tweedegraads brandwonden.

Drankprobleem

De 25-jarige dochter van de geschorste politieagent, Shanice, zegt dat haar vader agressief was en een drankprobleem had. “Veel mensen praten nu, maar de politie heeft hem nooit geholpen. Het is wel beloofd, maar niemand heeft hem ooit begeleiding aangeboden en dat had hij nodig. Mijn vader was altijd agressief, iedereen wist dit. Toen mijn moeder hem verliet beloofde hij altijd dat hij het beter zou doen, maar viel altijd terug in oude gewoontes. Hij was zondag niet dronken, dit deed hij toen hij nuchter was. Als hij alcohol dronk werd hij agressief, maar als hij nuchter was, was hij rustig“, aldus Shanice.

Huiselijk geweld

Alexander’s echtgenote Debbie Figaroo zegt dat zij verschillende keren aangifte gedaan heeft tegen Alexander voor huiselijk geweld. De politieman werd beschuldigd van twee mishandelingen, het schade toebrengen aan een huis en het gooien van een ontvlambare vloeistof. “Dit is traumatisch. Zo wilde hij blijkbaar gaan”, zegt Figaroo.

Doodsbang

De buurman van Alexander, Desmond Alfred, zegt dat de familie van de ex-politieman doodsbang voor hem was. Hij zou verschillende keren gedreigd hebben om hen te vermoorden. “Ik probeerde met hem te praten, maar hij luisterde nooit”, aldus Alfred, die getuige was van het ongeval en zegt dat hij sindsdien geen oog dicht heeft gedaan.