Stewardess Emirates ‘valt’ uit Boeing 777 en overlijdt

emirates, boeing 777, aircraft, airplane
Een Boeing 777 van Emirates. Foto: Aero Icarus

De Bulgaarse Emirates-stewardess Elena Vassileva (46) is woensdag op de luchthaven in Oeganda uit een geparkeerde Boeing 777 gevallen nadat zij de deur van de nooduitgang wilde openen. Althans, dit is wat de luchtvaartmaatschappij uit Dubai zelf meldt.

Sprong

Ooggetuigen melden echter dat de stewardess niet viel, maar zelf met een glazen fles uit het vliegtuig sprong na een woordenwisseling. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis in de buurt Kisubi gebracht, zon 16 kilometer verderop, waar zij niet veel later overleed aan haar verwondingen.

Het ongeluk vond plaats op de Oegandese luchthaven Entebbe. De stewardess was het vliegtuig gereed aan het maken voor een vlucht naar Dubai.

Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt dat toen de vrouw aankwam in het ziekenhuis zij nog bij bewustzijn was. “Zij had verwondingen over heel haar gezicht en knieën.”

De Oegandese luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek naar het incident gestart. Emirates heeft gezegd hieraan zijn volledige medewerking te verlenen.