UFC-federatie dreigt met afnemen titel Khabib na massale vechtpartij

khabib, mcgregor, fight1

De kans is aanwezig dat Khabib Nurmagomedov zijn titel af moet staan. Dit lijkt UFC-president Dana White te insinueren in een interview met Fox News. De Rus klom na zijn gewonnen partij over de kooi en viel een teamlid van McGregor aan.

Na de vierde ronde gooide Khabib zijn mondstuk richting teamleden van McGregor. De Rus zag vervolgens kan om langs alle beveiligers te komen en de octagon te verlaten. Hij sprong richting Dillon Danis, de Jiujitsu-coach van McGregor. Zowel binnen als buiten de kooi ontstonden vervolgens verschillende gevechten.

“Dit ziet er niet goed uit. Er zal een onderzoek worden opgestart door de commissie van de staat Nevada. Er kunnen grote geldboetes worden uitgedeeld. Eigenlijk zitten deze gasten nu in zware problemen. We moeten nu onderzoeken wat er zich net allemaal heeft afgespeeld. Dit is nog nooit gebeurd en zou nooit mogen gebeuren”, aldus UFC-president Dana White.

Eerder zei White al tegen Fox News“Er zullen zeker nog maatregelen volgen voor enkele betrokkenen. Maatregelen waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben.” 

Naast een fikse boete zou de commissie ook de zege van Khabib kunnen intrekken. Hierdoor zou de Rus ook zijn titel verliezen.

McGregor, die zijn premie al heeft ontvangen in tegenstelling tot Khabib, liet weten geen klachten in te dienen. Khabib zou 1,7 miljoen euro aan premie opeisen.

Zie onderstaande filmpjes van de massale vechtpartij.

Disgraceful.

Disgraceful. Khabib and his team should be stripped…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018

Crowd footage of both attacks by Khabib's team.

Crowd footage of both attacks by Khabib's team…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018

Disgusting scenes as Khabib launches himself into the crowd to attack Conor's team.

Disgusting scenes as Khabib launches himself into the crowd to attack Conor's team…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018