Vader van populaire YouTube tweeling onder vuur na racistische Tweets

justin mcclure, ava, alexis, ami, family
De familie McClure. VLNR: Justin, Ami, Jersey, Alexis en Ava.

Justin McClure, vader van de populaire YouTube tweeling Ava en Alexis, is onder vuur komen te liggen nadat er racistische en discriminerende Tweets van hem zijn opgedoken op het officiële McClure Twins Family Twitter account. 

De 43-jarige McClure, die zelf wit is en getrouwd is met de Nigeriaanse Ami Dunn McClure, maakt met zijn vrouw en drie kinderen video’s op YouTube. De familie, specifiek de tweelingdochters Ava en Alexis, werd in korte tijd razend populair en het YouTube-kanaal van de McClure Twins Family telt inmiddels meer dan één miljoen abonnees.

Tweets

Zondag en maandag doken er echter meerdere oude racistische en discriminerende Tweets op van vader McClure. In een reactie op Twitter zegt hij dat hij een comedian was en destijds de grens opzocht met grappen. “Mark my word…one day a black woman will name a child Allergies, “My Allergies been acting up lately…daaaamn”, schrijft McClure op Twitter. Ook zet hij in zijn Tweets zwarte vrouwen weg als ‘ghetto’ en ‘golddiggers’.

Ook homo’s moesten het ontgelden in zijn grappen. “You should never be e man’s man, guys, its ok to say youre gay #whendiditbecomecool.”

De Tweets zijn recent ontdekt door een Twitteraar en stonden op het huidige officiële Twitter account van de familie, McClure Twins Family. McClure gebruikte ditzelfde account destijds ook als comedian. Naar eigen zeggen heeft hij de accountnaam veranderd en is op hetzelfde account verder gegaan, zich niet bewust van de oude Tweets die nog op het account stonden.

McClure schreef daarnaast ook nog een blogpost waarin hij zegt dat ‘FUBU and piñatas’ voldoende zijn om een zwarte of latina vrouw te versieren.

De Tweets hebben een storm van kritiek losgemaakt op social media en veel mensen zeggen teleurgesteld te zijn in vader McClure.

Alcoholprobleem

McClure zegt zelf dat de Tweets uit 2011 zijn, voor hij zijn vrouw Ami ontmoette. Maar de laatste racistische Tweet als comedian dateert uit september 2014. Zijn tweelingdochters werden in juli 2013 geboren. Ook schrijft hij dat de Tweets in beschonken toestand zijn geschreven en dat hij een alcoholprobleem had.

Excuses

McClure maakte maandag excuses in een nieuwe video. “These Tweets or ‘jokes’ were very distasteful and not a reflection of my humor now. I was a very insecure person. Years of therapy, years of sobriety. All these things helped change my life. If any of the distasteful jokes upset anyone, i’m sorry for that”, aldus McClure.

Zijn vrouw Ami, die naast hem zit in de video met zoontje Jersey, lijkt achter hem te staan. “What I dislike is people always brandishing things as someone being racist. Were they bad jokes? Absolutely, but is he racist? I mean, really?”, zegt de Nigeriaanse.