Video: Massale vechtpartij tussen teams Khabib en McGregor na de wedstrijd

khabib, mcgregor, fight
Totale chaos in de T-Mobiel Arena in Las Vegas nadat Khabib het team van McGregor heeft aangevallen.

Na de overwinning van Khabib Nurmagomedov (27), die in de vierde ronde met een wurggreep Conor McGregor (30) wist vast te zetten en de ongeslagen kampioen in het lichtgewicht bleef, brak er een massale vechtpartij uit tussen de teams van beiden vechters.

Khabib klom na zijn overwinning over de kooi en viel Dillion Danis, een teamlid van McGregor, aan. Een massale vechtpartij brak uit tussen beiden partijen, zowel binnen als buiten de kooi.

In een van de filmpjes is te zien hoe iemand uit Khabib’s team McGregor wilt aanvallen in de kooi en een stoot krijgt van de Ier. Vervolgens zien we in dezelfde video iemand anders uit het team van de Rus over de kooi klimmen en McGregor van achteren aanvallen en hem een aantal klappen geven. Khabib moest uiteindelijk door de beveiliging afgevoerd worden uit de T-Mobile Arena in Las Vegas. De Rus kon bij zijn aftocht rekenen op flink wat bier wat naar hem toe werd gegooid.

Voor het eerst in de UFC-geschiedenis maakte omroeper Bruce Buffer de winnaar bekend zonder dat hij daarbij zelf aanwezig was.

Arrestaties

UFC president Dana White heeft bevestigd dat er tot nu toe drie man uit het team van Khabib gearresteerd zijn. “Er gebeurde veel wat niet had mogen gebeuren. Ik walg ervan en ben er ziek van”, aldus een aangeslagen White tegen Fox Sports. “Ik heb McGregor gesproken en hij baalt vooral van het gevecht tegen Khabib”, voegt de UFC-topman er aan toe.

White is er zeker van dat het voorval nog een staartje zal krijgen. “Er zullen zeker nog maatregelen volgen voor enkele betrokkenen. Maatregelen waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben.” 

Zie onderstaande filmpjes van de massale vechtpartij.

Disgraceful.

Disgraceful. Khabib and his team should be stripped…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018

Crowd footage of both attacks by Khabib's team.

Crowd footage of both attacks by Khabib's team…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018

Disgusting scenes as Khabib launches himself into the crowd to attack Conor's team.

Disgusting scenes as Khabib launches himself into the crowd to attack Conor's team…

Geplaatst door Conor "Notorious" McGregor op Zaterdag 6 oktober 2018