DNA-leden krijgen beveiliging op kosten van de Surinaamse staat

nationale assemblee suriname, parlementsgebouw
Foto: Brokopondo

Leden van De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname zullen worden voorzien van beveiliging. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons bevestigt dat hierover achter gesloten deuren wordt gesproken. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

“We hebben gezien dat parlementsleden het doelwit worden, niet alleen maar van bedreigingen, maar ook werkelijke fysieke aanvallen”, zegt Geerlings-Simons. De parlementsvoorzitter krijgt zelf ook beveiliging. Volgens Geerlings-Simons lopen meer DNA-leden gevaar, zowel van de coalitie als de oppositie. “Wij hebben besloten dat ik met de regering moet afstemmen hoe we de beveiliging van parlementariërs aan beide kanten gaan opvoeren, omdat we zien dat er vraagstukken zijn”, aldus de parlementsvoorzitter tegen de krant.

Onlangs werd Carl Breeveld van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid bedreigd door een ondernemer. Dit is volgens het medium gerapporteerd aan het parlement en er is aangifte tegen de ondernemer gedaan.

Eerder werd bekend dat de terugtredende NDP-fractieleider Andre Misiekaba militaire beveiliging geniet. Hij krijgt beveiliging thuis en beschikt over een lijfwacht.