Man met meer dan 3 kilo cocaïne in Porsche aangehouden in Suriname

oerifride, suriname, 16 mei 2019
Oerifride S. en de auto waarin de cocaïne werd aangetroffen. Foto: KPS.

Het Arrestatie Team (A.T.) heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (D.N.V.) de 27-jarige Oerifride S. aangehouden. De man was onderweg naar Frans-Guyana en vervoerde iets meer dan 3 kilo cocaïne in een zwarte Porsche Cayenne S.

Informatie bereikte de inlichtingsdiensten van de politie dat Oerifride alias ‘Rasta’ vanuit Paramaribo drugs zou vervoeren naar Frans-Guyana. Op basis van de uitgewerkte informatie is door het Arrestatie Team een algehele verkeerscontrole gehouden in het district Commewijne, toen Oerifride ten tonele verscheen. Het voertuig werd door hem bestuurd en hij was alleen.

Er werd een onderzoek verricht in de auto en onder de achterbank van de SUV werd iets meer dan 3 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. De man verklaarde dat de cocaïne niet van hem was, maar van iemand anders. Wie die persoon is kon of wilde hij niet zeggen.

Oerifride en het voertuig zijn overgedragen aan de Narcotica Brigade voor verder onderzoek. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Ook op het voertuig is beslag gelegd.