15-jarige tiener mishandelt winkelierster om sigaret in Suriname

politie, suriname

De Surinaamse politie van het ressort Santo Dorp heeft op donderdag 23 mei de 15-jarige R.P. aangehouden. Dit omdat hij een winkelierster eerder op de dag aan haar rechterhand kapte omdat zij geen sigaret voor hem wilde verkopen.

De winkelierster verklaarde dat de tiener op woensdag 22 mei haar winkel binnen was gestapt om sigaret te kopen. Zij weigerde om de sigaret voor hem te verkopen omdat zij wist dat hij minderjarig is. Dit viel niet in goede aarde bij de 15-jarige en hij liep vervolgens boos uit de winkel.

Op donderdag 23 mei ging de tiener weer in de winkel. Wat de winkelierster niet wist was dat hij gewapend was met een scherp voorwerp en dat hij haar kwaad wilde doen. Op een bepaald moment trok de jeugdige geweldenaar dat scherp voorwerp tevoorschijn en kapte de winkelierster daarmee aan haar rechterhand.

De tiener werd door omstanders aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het ressort Santo Dorp. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling. R.P. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld en ingesloten in het Opa Doeli doorgangscentrum meldt het Korps Politie Suriname.