Air Belgium maakt valse start met vertraging naar Paramaribo

air belgium, airbus a340
Een Airbus A340 van Air Belgium. Foto: Air Belgium

Air Belgium heeft met zijn Airbus A340 op Schiphol grote vertraging opgelopen tijdens zijn eerste commerciële vlucht naar Paramaribo. Het toestel vliegt voor de SLM naar Suriname, wiens Airbus A340 in Brussel staat voor onderhoud.

Flaps

Een van de flaps van het slechts 11-jaar oude vliegtuig van de Belgische luchtvaartmaatschappij werkte niet en moest worden gerepareerd. Een flap is een uitschuifbaar deel van een vleugel van een vliegtuig, die zorgt voor onder andere liftkracht (draagkracht). De flaps worden vooral gebruikt bij het opstijgen en landen.

Vlucht PY993 naar Paramaribo had om 15:15 uur moeten vertrekken, maar liep meer dan drie uur vertraging op en vertrok uiteindelijk om 18:30 uur. Als de vertraging is opgelopen door operationele redenen, zoals op deze vlucht het geval is, en passagiers komen met meer dan drie uur vertraging aan op hun bestemming, hebben zij mogelijk recht op een compensatie.

UPDATE 30-03-2018, 11:33 uur:

De terugvlucht naar Amsterdam heeft door de opgelopen vertraging eveneens grote vertraging opgelopen. PY994 zal vandaag (vrijdag) om 17:15 uur (lokale tijd Paramaribo) vertrekken en op zaterdag om 07:15 uur (lokale tijd Amsterdam) aankomen op Schiphol.