Air Belgium voert SLM-vlucht naar Paramaribo uit

air belgium, airbus a340
Foto: Air Belgium

Air Belgium zal donderdag met zijn eigen Airbus A340 een retourvlucht van Amsterdam naar Paramaribo uitvoeren. De Belgische luchtvaartmaatschappij springt de SLM bij. De Surinaamse Airbus A340 staat in Brussel en ondergaat een reguliere onderhoudsbeurt (A-check). 

De vlucht van vandaag (PY993) vertrekt om 15:15 uur lokale tijd vanaf Schiphol.

Terugvlucht

Als Air Belgium met een dubbele crew naar Suriname vertrekt, zal de terugvlucht (PY994) direct kunnen plaatsvinden. Is dit niet het geval, dan dient de crew een verplichte rust in te lassen en zal de terugvlucht minimaal tien uur vertraging oplopen.

Morgen zal de SLM weer met zijn eigen Airbus A340 volgens het reguliere schema vliegen.

Vergunning

Air Belgium startte in 2016 en kreeg op 13 maart 2018 de benodigde vliegvergunning (AOC) om vluchten te kunnen uitvoeren. Dit is dan ook direct de eerste commerciële vlucht voor de Belgische maatschappij, die vanaf 16 april start met vluchten naar Hong Kong.

UPDATE 09:42 uur:

Air Belgium zal niet met twee crews naar Paramaribo vliegen. Dit betekend dat de crew verplicht is te rusten in Suriname en vertraging op de terugvlucht onvermijdelijk is. De terugvlucht (PY994) zal vrijdag rond 17:15 uur (lokale tijd Paramaribo) vertrekken en op zaterdag rond 07:15 uur (lokale tijd Amsterdam) aankomen op Schiphol.

Het toestel van Air Belgium wordt rond 14:15 uur op Schiphol verwacht.