Alle restaurants in Paramaribo-Noordoost krijgen controle

restaurant, suriname, gesloten, 3 april
Een van de foto's van wat er in de keuken van een restaurant aan de Tweede Rijweg werd aangetroffen. Foto: BIC.

Alle restaurants in Paramaribo-Noordoost kunnen elk moment controle verwachten van bestuursambtenaren van de milieu- en Gezondheidsdienst. De controles worden uitgevoerd in opdracht van districtscommissaris Mike Nerkust. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

Aan de lopende band werden er de afgelopen weken verschillende horecagelegenheden in het Noordoosten van Paramaribo gesloten, omdat deze niet aan de vergunningsvoorwaarden voldeden.

Bestuursambtenaren troffen zeer onhygiënische situaties in de keukens van de bedrijven aan. Ook stuitte de controleurs op specerijen die over datum waren, ongedierte en uitwerpselen hiervan en onafgedekt voedsel. Ook het bekende fastfoodrestaurant Leckie’s was verplicht de deuren van een van zijn vestigingen voorlopig te sluiten. De ondernemers moet de sluitingsdagen gebruiken om orde op zaken te stellen en kunnen dan een herkeuring aanvragen.

Restaurants in de ressorts Rainville, Centrum, Blauwgrond, Munder en Beekhuizen kunnen elke moment controle verwachten van bestuursambtenaren van de milieu- en Gezondheidsdienst. In deze ressorts zijn tevens de meeste horecagelegenheden in Suriname gevestigd.

Na de uitgevoerde controles zal het commissariaat met informatie naar buiten komen omtrent de huidige staat van alle keukens in de verschillende restaurants.